Lunchafspraken.

Eten en drinken in de pauze
In iedere groep krijgen kinderen 's morgens de gelegenheid om iets te eten en/of te drinken.
Snoepen is wel lekker, maar niet gezond. Daarom willen wij dat uw kind een groente- of fruitproduct meebrengt om te eten en om een melkproduct, vruchtendrank, limonade of thee te drinken. We hechten als school veel waarde aan deze schoolbrede afspraak, daarom houden de leerkrachten deze afspraak nauwlettend in de gaten. Het tussendoortje is niet bedoeld als een laat ontbijt of een vroege lunch, wilt u dus de hoeveelheid beperkt houden?
 
Lunchen op school
Met invoering van het continurooster eten de leerlingen drie of vier dagen per week de lunch op school. Doordat er in verschillende groepen sprake is van leerlingen met een extreme pinda/notenallergie is het meebrengen van  brood met pindakaas en hazelnoten/chocoladepasta in de gehele school niet toegestaan.
 
De leerlingen nemen een hoeveelheid brood mee die gebruikelijk is voor de leerling. Uiteraard kunt u ook eens afwisselen met een koude pannenkoek of een gezond gevulde wrap. De leerlingen nemen tevens iets te drinken mee. Denkt u aan een zuivelproduct, water of vruchtensap. Het meenemen van pakjes drinken is niet verboden, maar deze producten bevatten vaak heel veel suikers. De leerlingen mogen een verantwoorde koek als extraatje meenemen, zoals een liga, havermoutkoek of plak ontbijtkoek. De leerlingen nemen geen snoep mee ter afronding van de lunch. In groep ½ lunchen de kinderen een half uur. In groep 3 t/m 8 duurt de lunch een kwartier en is deze gekoppeld aan onderwijstijd, bijvoorbeeld door het kijken van Klokhuis of het Jeugdjournaal, de leerkracht biedt Trefwoord aan of leest voor.
 
WEL NIET
10-uurtje
Fruit
Groente
 
Koek
Snoep
Noten
Drinken
Water
Lauwe thee/thee in een thermosfles
Melk
Limonade
Sap
Koolzuurhoudende drank
Lunch
Belegde boterham
Krentenbol
Gevulde wrap
Koude pannenkoek
Koude pastasalade
Omelet
Groente, zoals cherrytomaatjes, komkommer
Verantwoorde koek, zoals een liga, sultana, havermoutkoek of een plak ontbijtkoek als extraatje
Pindakaas
Hazelnoten/chocoladepasta
Snoep
Noten
Overige koeken, zoals een roze koek, chocoladekoek, stroopwafel of iets soortgelijks